Снимка: БулфотоИ тази седмица министърът на културата продължи с представянето

...
Снимка: БулфотоИ тази седмица министърът на културата продължи с представянето
Коментари Харесай

Велислав Минеков разпореди пълен одит на НДК за последните 5 години

Снимка: Булфото

И тази седмица министърът на културата продължи с представянето на данни за нарушавания, които ще внесе в прокуратурата. Велислав Минеков е разпоредил цялостен одит на НДК за последните 5 години.

По думите му е записано, че етажите, където се обитава централата на ГЕРБ, са " в отпаднало положение ". Акцент през днешния ден бяха непрофесионално осъществените реставрации на значими монументи на културата. Като реставрацията на паметника Левски и на килията, където е хвърлен Апостолът.

" Тук се приказва за другите типове фалшификации на ремонт. Все отново се напомня, че Дворецът е Конака е монумент на културата от национално значение и се стартира ремонт на тази нещастна килия - стенописът бива закрит, средновековните настилки към проходите са унищожени, истинската каменна основа е покрита с керамичен баняджийски плочки, стените на влажната килия са облициовани с гипсокартон, а средновековният път към прохода на джамията, която не съществува, просто е бил закрит с бетон ", съобщи Велислав Минеков, министър на културата.

От Столичната община обясниха, че не виждат нарушавания, тъй като всеки от плановете е работен след координиране и утвърждение от културното министрество.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР