снимка: БулфотоХората в Сухиндол се заканиха, че ако институциите не

...
снимка: БулфотоХората в Сухиндол се заканиха, че ако институциите не
Коментари Харесай

Напрежение в Сухиндол. Родители обвиниха двама учители в блудство с малолетни

снимка: Булфото

Хората в Сухиндол се заканиха, че в случай че институциите не вземат ограничения и двамата не бъдат арестувани още веднъж, във вторник ще стачкуват пред постройката на Съдебната палата във Велико Търново.

Жители на Сухиндол излязоха на митинг пред учебното заведение в града довечера, а повода са двама учители, за които се твърди, че са блудствали с малолетни и малолетни ученички.

Напрежението в града нараства, откакто тази седмица пет деца описват, че двамата неколкократно са правили опити за полово посягане против тях. В началото на седмицата учителите са арестувани от полицията, само че по-късно освободени, поради което довечера хората настояха за по-строги санкции, предава Българска национална телевизия. 

Родители, учители и поданици на Сухиндол желаеха двамата учители, от които децата описват, че получавали полови подмятания и опити за посягане, да бъдат още веднъж арестувани и против тях да бъдат повдигнати обвинявания.

" Настроението е ужасно сега, хората са на ръба на протест, тъй като чуха, че нощес те са освободени от съда. Хората са озверели и питат по какъв начин е допустимо в 21 век да няма същинско правораздаване ", споделя кметът на Сухиндол Пламен Чернев.

Ученичка в седми клас първа се осмелила при започване на тази седмица да показа пред околните си, а след това и пред учителите, че един от възпитателите в учебното заведение ѝ я опипвал.

" Аз незабавно пристигнах тук, дойдохме да забележим какво става и в този миг разбрахме какво се е случвало. Думички е хвърлял, закачал се е преди, само че към другите деца е правил индивида ", споделя Емил Янков, чичо на потърпевшото момиче.

" Бях извънредно сюрпризирана от това, което споделиха децата. Те бяха доста афектирани, споделиха, че господин Мариан Григоров си е разрешил да ги опипва в петък в часовете по занималня в петък ", сподели и класният началник Венелина Петкова.

Следват още четири тъжби от родители на други деца, а от управлението на учебното заведение незабавно подават сигнал в полицията, след което двамата са арестувани.

" Останах сюрпризирана и постоянно казано шокирана. Ще бъде преустановен трудовият контракт и на единия и на другия ", съобщи шефът на приблизително учебно заведение „ Климент Охридски " Румяна Иванова.

Учителят е освободен от полицията заради липса на задоволително доказателства, а против брат му е повдигнато обвиняване за блудничество с малолетни и малолетни, само че в четвъртък и той е освободен против гаранция от 500 лева

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР