Снимка: БулфотоГрупата заподозряна в извършването на телефонни измамници, която бе

...
Снимка: БулфотоГрупата заподозряна в извършването на телефонни измамници, която бе
Коментари Харесай

Няма да повярвате какви луди пари на ден е изкарвала ало мафията на Келеша

Снимка: Булфото

Групата обвинена в осъществяването на телефонни измамници, която бе разрушена при спецоперация в град Левски, е работела най-вече от територията на Румъния. Измамниците са употребявали карти на мобилни оператори от северната ни съседка, оповестиха по-рано от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, представени от БНР.

Както е известно, задачата на измамниците са били главно възрастни поданици на София, съобщи началникът на бранш " Измами “ в Националната полиция Златка Падинкова.

" Групата работи на територията на цялата страна, само че прави усещане, че за интервала на воденото следствие главно излъганите бяха поданици на столицата, като несъмнено, има данни и за други обитаеми места, само че главно за концентрацията на тази група интерес съставлява София, като в това число на един от адресите беше открит част от телефонен справочник на София “, сподели тя.

За първите месеци на тази година те са съумели да излъгват 450 души.

По сметки на прокуратурата джобните им пари дневно са били колкото една минимална пенсия.

" Всичките членове на групата нямат нито един ден трудов стаж, само че с незаконната си активност са си обезпечили 8 първокласни автомобила, огромни къщи, скъпо имущество и ежедневни разноски, които надвишават междинната пенсия. Жертвите на групата са най-вече възрастни хора или преди малко навършили пълноправие ", сподели наблюдаващият прокурор Евгения Деянова.

Утре спецпрокуратурата ще изиска непрекъсната мярка " задържане под стража “ за всички осем обвинени.

Заместник-директорът на Националната полиция Николай Хаджиев регистрира понижение на телефонните измами в последните месеци.

" От началото на годината са осъществени 459 закононарушения по отношение на 688 за същия интервал на предходната година, което е с 33% понижение. Процентът на разкриваемост за първите 7 месеца на тази година, то е 23 по отношение на 14 за предходната година “, сподели старши комисар Николай Хаджиев- заместител шеф на Националната полиция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: