Снимка: БулфотоГражданите да знаят, че е хубаво да се ограничи

...
Снимка: БулфотоГражданите да знаят, че е хубаво да се ограничи
Коментари Харесай

МВР с важно предупреждение към гражданите!

Снимка: Булфото

Гражданите да знаят, че е хубаво да се ограничи достъпът на деца до пиротехнически произведения, тъй като, за жалост, огромна част от случаите стават точно с тях, сподели Валентин Венков от службата " Контрол на общоопасните средства " в Националната полиция пред БНР.

Неправилната приложимост на пиратки или фойерверки е причина за доста произшествия в празничните дни. Често тези артикули са с неразбираем генезис и качество, регистрират от Министерство на вътрешните работи и поучават жителите да бъдат извънредно деликатни, когато боравят с сходни фойерверки.

В закона категорично е записано, че пиротехнически произведения не могат да се употребяват в затворени пространства, с изключение на първа категория, които са най-безобидните. Не могат да се употребяват покрай обществени домове, лечебни заведения, образователни заведения, молитвени домове. Гражданите да знаят, че е хубаво да се ограничи достъпът на деца до пиротехнически произведения, тъй като, за жалост, огромна част от случаите стават точно с тях.

Хубаво е преди използването на пиротехнически произведения деликатно да се четат напътствията за приложимост, които са написани на опаковката. Особено рисково е слагането и запалването на пиротехника в железни контейнери или в стъклени бутилки, защото това води до произшествия ", добави той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР