снимка БулфотоГлавният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му – Иван

...
снимка БулфотоГлавният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му – Иван
Коментари Харесай

Ваклин се оплака на Цацаров и Гешев от Биволъ, медии уронвали доброто му име след ареста на Иванчева

снимка Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му – Иван Гешев и Мария Шишкова, се срещнаха през днешния ден с Александър Ваклин по негова молба, оповестиха от държавното обвиняване, съобщи offnews.bg

Срещата е поискана от господин Ваклин във връзка упражняването на систематичен и целеустремен напън по отношение на него и фамилията му, в резултат на показанията му като очевидец на държавното обвиняване по делото против кмета на столичния регион „ Младост “. 

Александър Ваклин удостовери позицията си, изложена в отвореното му писмо до медиите от 9 август т. година, а точно – че негово законово обвързване е да не взе участие в корупционна скица и да не укрива закононарушение, което му е станало известно. Той уточни още веднъж, че са били положени целенасочени старания в общественото пространство да бъде наранена персоналната и професионалната му известност, в това число и посредством медийни изявления, съдържащи откровени лъжи. Тази операция на публичното мнение, почнала още при задържането на подсъдимата Десислава Иванчева, продължава като заложена „ линия на държание “ и до сегашния миг, в хода на процедурата по желание на основен прокурор. 

Александър Ваклин уточни като образец за това публикация, публикувана на 07.08.2019 година в уеб страницата „ Бивол “ с погрешни изказвания по отношение на добит парцел от фамилията на Иван Гешев, с неизвестен създател и в това време, непубликуването от този уебсайт на правото му на отговор, изпратено още на идващия ден. Съобразно Конституцията на Република България, свободата на изложение на мнение не може да се употребява за уронване на правата и положителното име на другиго, а с сходни изявления „ свободата на словото се изопачава до независимост на очерняне, открити нападки и подстрекателство към принуждение “.

Главният прокурор и неговите заместници обявиха своето схващане към изложените от господин Ваклин проблеми и показаха, че ще застанат зад всеки очевидец в отбрана на законовите му права. Ръководството на Прокуратурата е на безапелационната позиция, че са неприемливи опити за напън върху очевидци и уронване на положителното им име, в това число и посредством дирижирани медийни акции. Недопустими са и всевъзможни опити за манипулиране на публичното мнение по отношение на хора, изпълнили гражданския си дълг.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР