снимка БулфотоГлавният прокурор Иван Гешев се е оплакал от действията

...
снимка БулфотоГлавният прокурор Иван Гешев се е оплакал от действията
Коментари Харесай

Гешев се е оплакал от Румен Радев в писмо до Европарламента

снимка Булфото

Главният прокурор Иван Гешев се е оплакал от дейностите на президента Румен Радев в писмо до ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли. През юли в разгара на митингите против държавното управление и самия него Гешев е изпратил на Сасоли и ръководителя на комисията по цивилен свободи Хуан Агилар най-малко едно писмо, заяви " Капитал ", публикувайки и клише от писмото. Според обявата писмото на Гешев евентуално е изпратено превантивно и цели да изпревари приемането на други недоволства против властта в Брюксел, предадоха и

" Държавният глава на Република България, който по формулировка би следвало да въплъщава единството на нацията, в серия от политически изявления - " Нежеланието на прокуратурата да види сигналите за голяма корупция и обир на държавни средства издава боязън и зависимости ", " Прокуратурата приказва с гласа и работи с способите на жълтите медии ", съобщи, че не има вяра на прокуратурата ", написа до Европейския парламент Гешев.

Той е припомнил апела на Радев за изчистване на прокуратурата от мутрите и дефинира изявлението му като " извънредно неприятен сигнал за държавността ". " Отправяйки призив за изчистване на мутрите от прокуратурата, действително " обединителят на нацията " наруши една от главните си функционалности, (...) защото задачата би могла да бъде всяка друга, само че не и обезпечаване на естествени взаимоотношения сред държавни органи ", акцентира в писмото си основният прокурор.

Гешев упреква президента в неспазването на правилата за разделяне на управляващите, макар че самият той е остро подложен на критика в същия грях и акцентира повдигнатите обвинявания против съветници на президента и други политически лица по върховете като причина за офанзивите против прокуратурата. Прокуратурата " невиждано след 1989 година повдигна обвинявания на настоящи министри, депутати, кметове, висши полицейски началници, олигарси и лица от ъндърграунда ", великодушен е в изброяването на успехите Гешев. Той не е пропуснал да спомене и огромния  " политически, медиен и финансов запас против нас ". 

Наред с изпреварването на директни сигнали против прокуратурата, писмото евентуално преследва и по-далечна цел - да помогне на ГЕРБ в подтекста на все по-централното място на тематиката за върховенството на закона като изискване за разпределяне на средства от Европейски Съюз, акцентира " Капитал. "  

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР