снимка: БулфотоГласуването на парламентарните избори в Русия започна вчера и

...
снимка: БулфотоГласуването на парламентарните избори в Русия започна вчера и
Коментари Харесай

По време на парламентарните избори в Русия срещу сайта на Централната избирателна комисия са била извършени хакерски атаки

снимка: Булфото

Гласуването на парламентарните избори в Русия стартира през вчерашния ден и ще завърши на следващия ден вечер. Социолозите предвиждат победа на управляващата партия „ Единна Русия “.

 Това заяви ръководителят на осведомителния център на комисията Александър Соколчук.

През вчерашния първи ден на гласуването осведомителните запаси на Централната изборна комисия са станали обект на три офанзиви от чужбина, заяви Соколчук, само че не уточни съответни страни.

Целта на първите две е била да сканират уеб страницата на комисията и да открият в него уязвими места. Третата офанзива е била от типа DDos – затрудняване, закъснение или блокиране на достъпа до избрани услуги в интернет.

В навечерието на вота от съветското министерство на цифровото развиване заяви за хакерски офанзиви против портала за електронно гласоподаване, осъществени от IP-адреси в Съединените щати, Германия и Украйна.

В Москва и още няколко района на Русия бе въведено пробно електронно отдалечено гласоподаване.

 

Активността през втория ден от парламентарните избори в Русия е близо 26 %, като тази цифра не регистрира електронното отдалечено гласоподаване.

Според ЦИК в събота изборната интензивност при онлайн гласуването е достигнала 70%. Тези данни изпреварват доста направените преди този момент прогнози, разясняват анализатори.

Томбола с десетки жилища и стотици коли

 

10 едностайни жилището бяха разиграни на лотария в Москва измежду участниците в онлайн гласуването на парламентарните избори в Русия. Целта беше да се увеличи ползата към гласуването. В тегленето на премиите участваха  близо 1 милион 120 хиляди  души, заяви ТАСС.

Утре и в понеделник ще се проведат още две тегления, като общо наградният фонд на томболата включва 100 автомобила, 21 жилището и солидни парични награди.

В конкуренцията за примамливите награди вземат участие освен гласувалите в Москва за депутати в  Държавната дума, само че и дали своя избор на предварителните избори в два типа локални избори.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР