снимка БулфотоГЕРБ-СДС подаде жалба до ЦИК за нарушаване на Изборния

...
снимка БулфотоГЕРБ-СДС подаде жалба до ЦИК за нарушаване на Изборния
Коментари Харесай

ГЕРБ се оплака на ЦИК за предизборни нарушения на закона, комисията отхвърли жалбата

снимка Булфото

ГЕРБ-СДС подаде тъжба до ЦИК за нарушение на Изборния кодекс, само че комисията я отхвърли.

Тя е против Стефан Янев и Бойко Рашков. От партията се оплакват, че министър-председателят Стефан Янев и министри от служебното държавно управление на президента Румен Радев, под формата на доклад за работата им досега, по време на предизборната акция за плануваните на 11 юли 2021 година избори за народни представители, жестоко нарушават възбраната на член 182, алинея 1 от Изборния кодекс (ИК), съобщи. 

В жалбата се твърди, че нарушаването се показва в „ голям брой изказани и недоказани изказвания и изказвания ” както на министър-председателят, по този начин и на министрите Бойко Рашков и Асен Василев, които по своята същина съставляват предизборна пропаганда, която се реализира от министър-председателя Стефан Янев чрез „ изказвания и изказвания, които съдържат апел за поддръжка в интерес на други политически партии, уронват престижа на предходното ръководство на ГЕРБ и са пряк апел на неподкрепа на записаната в актуалните избори коалиция ГЕРБ-СДС “.

В жалбата не се сочат данни за мястото и времето на осъществяване на нарушаването. Описани са линкове, които обаче не могат да бъдат отворени, с цел да се откри наличието им, акцентират от ЦИК.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР