Снимка: БулфотоГЕРБ направи неуспешен опит да включи в дневния ред

...
Снимка: БулфотоГЕРБ направи неуспешен опит да включи в дневния ред
Коментари Харесай

ГЕРБ опита да върне хартиените бюлетини, но неуспешно

Снимка: Булфото

ГЕРБ направи несполучлив опит да включи в дневния ред на депутатите предлагането си за връщане на хартиените бюлетини. Предложението беше направено при започване на пленарното съвещание в сряда от ръководителя на парламентарната група на някогашната ръководеща партия Десислава Атанасова.

„ Всички осъзнаваме, че сме на прага на парламентарни избори и демокрацията изисква да дадем повече опция на българските гласоподаватели да гласоподават по метод, тъй че да излъчат своето устойчиво посланичество в идващото Народно заседание “, каза тя, представена от " Медиапул ".

Подобно предложение обаче е неприемливо, тъй като не са минали два месеца от внасянето на законопроекта на ГЕРБ, а той не е бил прегледан и от отрасловата правна комисия.

Именно с тези причини ръководителят на Народното събрание Ива Митева от „ ИТН “ отхвърли да подложи предлагането на гласоподаване. „ Единственото, което мога да направя е да свикам изключително съвещание на комисията, само че комисията заседава съвсем всеки ден “, сподели Ива Митева.

От ГЕРБ внесоха законопроекта си за промени в Изборния кодекс на 30 август. В момента законът планува в секциите с над 300 гласоподаватели и в страната, и в чужбина да се гласоподава единствено с машини. Идеята на ГЕРБ е да се върне остарялото състояние, в което гласоподавателите можеха да избират дали да гласоподават с устройство или с хартиена бюлетина. Освен това упорстват разписките от машините да се броят.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР