Снимка БулфотоФирми и консорциуми от 9 държави са подали документи

...
Снимка БулфотоФирми и консорциуми от 9 държави са подали документи
Коментари Харесай

Корейци, поляци и други 7 страни искат да прибират парите от билетчетата в София

Снимка Булфото

Фирми и консорциуми от 9 страни са подали документи за присъединяване в публичната поръчка за създаване на система за електронно таксуване в градския превоз в София. Сред участниците има компании от Република Корея, Турция, Полша, Белгия, Германия, Испания, Румъния, Словакия, както и представители на родния бизнес, пише " Монитор ". 

В идващите три месеца следва офертите да бъдат прегледани и да се пристъпи към избор на реализатор. Той би трябвало да внедри така наречен „ билет система “ във всички 1300 транспортни средства на градския превоз, да оборудва депата и пунктовете за продажба на карти, както и да образова чиновниците.

След въвеждането на системата перфораторите ще бъдат „ пенсионирани “, а таксуването ще става напълно по електронен път. Ще има опция цената на билета да се дефинира съгласно времето на пътешестване или съгласно изминатото разстояние, а не като в този момент всяко качване в градския превоз да коства 1,60 лева, без значение дали човек се вози две спирки или прекосява целия град. Освен това с един превозен документ ще може да се употребява цялата мрежа на градския превоз, в това число метрото, за което в този момент би трябвало да се купува обособен тип билет. Друго улеснение е, че картите за пътешестване ще могат да се зареждат през телефон или домакински компютър, без да се постанова да се чака на опашки, обясниха от Центъра за градска подвижност.

С електронното таксуване ще може да се следи с по-голяма акуратност какъв брой натоварени са другите линии на градския превоз и там, където е належащо, да се пускат повече транспортни средства. Всяко от тях ще бъде оборудвано и с камера за видеонаблюдение.

Все още не е ясно по кое време тъкмо системата ще бъде внедрена, само че се чака това да стане най-рано след 1,5-2 години. Не е изключено откакто бъде избран изпълнителят някои от останалите участници да апелира избора. Прогнозната стойност на системата е 88 млн. лв., само че каква ще е точната цена зависи от определената оферта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР