снимка: БулфотоФедералната Агенция по храните и лекарствата на САЩ (FDA)

...
снимка: БулфотоФедералната Агенция по храните и лекарствата на САЩ (FDA)
Коментари Харесай

Планират забрана на ментола в цигарите

снимка: Булфото

Федералната Агенция по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) афишира проекти за възбрана на ментола в цигарите.

От Агенцията оповестяват, че възнамеряват да забранят освен всички останали аромати при цигарите и пурите, а и ментола, с цел да се ограничи използването на тютюн и да се понижат предотвратими болести и гибел.

Според изследванията в Съединени американски щати има 18,6 милиона пушачи на цигари с ментол. Ароматизираните цигари са по-привлекателни за децата и младежите, тъй като те понижават неприятните усети на тютюневите произведения. Ако тези ароматизатори бъдат отстранени, мнението на експертите от Агенция по храните и медикаментите е, че това ще докара до отвод от цигарите на повече от 920 000 пушачи и ще спомогне огромна част от младежите да спрат или понижат пушенето.

Миналата година Агенция по храните и медикаментите в Съединени американски щати, също одобри възбрана на доста аромати в продуктите на електронните цигари, с цел да ги направи по-малко привлекателни за младежите, изключително след поредност от пострадвания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР