снимка БулфотоЕвропрокуратурата започва разследване срещу Бълария за измами с ДДС.

...
снимка БулфотоЕвропрокуратурата започва разследване срещу Бълария за измами с ДДС.
Коментари Харесай

Европрокуратурата започва разследване срещу България за измами с ДДС

снимка Булфото

Европрокуратурата стартира следствие против Бълария за измами с Данък добавена стойност. Измамите надхвърлят 4,5 милиарда евро в няколко страни, измежду които и нашата страна, заяви Агенция Франс Прес.

Тази сума е от общо към 300 следствия, които са почнали, откогато самостоятелният орган стартира работа на 1 юни с задачата да разпознава и изправи пред правораздаването злоупотреби с пари от бюджета на Европейски Съюз.

Тези следствия са резултат от повече от 1700 известия за хипотетични измами, получени от целия блок, „ като някои отчети за закононарушения към момента се правят оценка “, се споделя в изказване на основания в Люксембург Европейски обществен прокурорски офис (EPPO).

Някои от следствията включват хипотетични измами с Данък добавена стойност, в това число една, оценена на 14 милиона евро. Акцията е извършена вследствие на координирани дейности при започване на предишния месец в Германия, Нидерландия, Словакия, България и Унгария.

Други следствия са свързани със подозрение за неплащане на митнически такси, в това число от страна на италианска компания, внасяща волфрамови електроди, обвинена във подправяне на техния генезис.

От 27-те държави-членки на Европейски Съюз, 22 вземат участие в EPPO, като съвсем всички от тях обезпечават прокурори, работещи под управлението на Лора Кьовеши от Румъния.

EPPO чака да повдигне първите си обвинявания преди края на тази година, като по-късно ще последват правосъдни процеси в националните съдилища през 2022 година

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР