Снимка БулфотоЕдна от силните личности в ГЕРБ обяви какво ще

...
Снимка БулфотоЕдна от силните личности в ГЕРБ обяви какво ще
Коментари Харесай

Тома Биков: Ако ГЕРБ не направи правителство с първия мандат, ще бъде опозиция

Снимка Булфото

Една от мощните персони в ГЕРБ разгласи какво ще предприеме партията, в случай че не успее да направи държавно управление. Много е значимо да бъде възобновен политическият разговор, значимо е за цялата страна, не за нас. Ако партиите нямат връзка между тях, ще изпаднем в обстановка на политическа рецесия, а ние към този момент сме пред политическа рецесия. Това предвижда депутатът от ГЕРБ Тома Биков в изявление за „ 120 минути ” на бТВ. Той напомни, че още предходната година е планувал по какъв начин след изборите ще изпаднем в политическа рецесия и в този момент тя е прага ни.

" Тя може да откри своето решение след президентските избори, само че до тогава страната би трябвало да се ръководи от някого и би трябвало да има отговор на всички провокации, пред които е изправена страната, добави Тома Биков. И уточни, че половината ограничения за подкрепяне на хората и бизнеса са до април, другата половина до май. И в случай че няма работещо държавно управление и работещ парламент, които да актуализират бюджета, тези ограничения няма да бъдат възобновени и продължени.

ГЕРБ има разнообразни разновидности за бъдещия кабинет, само че те би трябвало да бъдат обсъждани с възможните им сътрудници, сподели Биков. И заяви, че ГЕРБ ще направи съвещания, с цел да види каква поддръжка ще събере за държавно управление.

" Освен тези неща има и проектът за възобновяване на Европейски Съюз, зелената договорка, еврозоната, Северна Македония, евентуална мигрантска рецесия. Ние можем да го свършим и сме го правили до този миг, можем да продължим, в случай че съберем поддръжка. Ако не съберем поддръжка, настояваме да знаем кой ще носи отговорността, в случай че България изпадне в безпорядък ", сподели още той.

Изказването на премиера Борисов, че е подготвен да даде 10 дежурни депутати, които да поддържат Слави Трифонов в съставянето на кабинет, е облик и политически знак, с който министър-председателят демонстрира, че е подготвен да бъде градивен в тази обстановка, изясни Биков.

" Готови сме да поддържаме и политики, подготвени сме и в случай че едно вероятно държавно управление, препоръчано с втори или трети мандат след нас се нуждае от тези гласове, да го подкрепим. Ако не успеем да създадем държавно управление с първия мандат, ще бъдем в съпротива “, сподели той и посочи, че не е един от тези 10 депутати и не мисли, че ще се стигне до неговия глас.

Има две неща – едното е да се обърнем към тези, с които имаме съвпадане по избрани политики за поддръжка, само че в това време да протегнем ръка към всички политически сили за възобновяване на политическия разговор. Ние ще държим на този ангажимент, без значение дали сме в ръководство или съпротива ”, заключи Биков, пише standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР