Снимка БулфотоЕдин от силните хора в Има такъв народ обяви

...
Снимка БулфотоЕдин от силните хора в Има такъв народ обяви
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ако някой ви каже, че влизайки в парламента, ще смени Гешев с друг – лъже

Снимка Булфото

Един от мощните хора в " ИТН " разгласи за какво не може да бъде заменен основния прокурор на България.  Главният прокурор би трябвало да бъде избиран директно от народа. Що се отнася до настоящия основен прокурор, би трябвало да се подхожда по отношение на това, което може да се направи. Ако някой ви каже, че влизайки в Народното събрание, ще смени Гешев с различен – лъже ", съобщи зам.-председателят на Има подобен народ Тошко Йорданов на конференция.

Той добави, че на процедура сходна рокада е невъзможна. " Това е дълъг развой, който върви през замяна на състава на Висшия правосъден съвет. В момента законът е подобен, че това е невероятно ", уточни Йорданов. По думите му " желязната хватка на Гешев върху прокуратурата " обаче може да бъде отстранена, както " и прокуратурата може да бъде извадена от състава на правосъдната власт ". " Да, прокуратурата би трябвало да бъде изменена, да, съгласно нас би трябвало да бъде извадена от правосъдната власт, Иван Гешев не се употребява с доверието на никого – с изключение на може би с това на Движение за права и свободи и ГЕРБ ", акцентира Йорданов, написа 19min.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР