Снимка: БулфотоЕдин от начините за възстановяване на суми след закупуване

...
Снимка: БулфотоЕдин от начините за възстановяване на суми след закупуване
Коментари Харесай

И в Пътното управление във Варна може да се сигнализира за възстановяване на суми за е-винетки за един автомобил, купени от двама души

Снимка: Булфото

Един от методите за възобновяване на суми след закупуване на е-винетка за еднакъв автомобил от двама души през уеб страницата на bgtoll.bg и партньорските търговци, е жителите да подадат заявки до Областното пътно ръководство във Варна.

Това оповестиха за  Радио „ Фокус “ – Варна  от Агенция „ Пътна инфраструктура “. От там обясниха, че на потребителите, платили неколкократно за електронна винетка за еднакъв регистрационен номер, с еднакъв интервал на годност, се възвръща надвзетата сума. Това важи единствено за купилите винетка от уеб страницата www.bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване и на каса в брой в Областните пътни ръководства.

Освен на място в Областното пътно ръководство, документите могат да се изпращат и на адреса на Агенция “Пътна инфраструктура ” в София – пл. “Македония ” 3. Необходимо е потребителят да изпрати заявление в свободен текст, адресирано до ръководителя на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура ”, в което да опише проблема.

При картово заплащане, към заявката би трябвало да бъдат приложени още, регистрационен номер на автомобила, PAY номер, метод на заплащане – посредством мобилно приложение, посредством уеб страницата bgtoll.bg или терминал за самотаксуване. В случай, че заплащането е осъществено посредством терминал, би трябвало да се уточни обектът, в който се намира устройството. При заплащане в брой, се показват квитанция за заплащане, в случай че е по по банков път – платежно разпореждане, съдържащо съответния PAY номер, който системата генерира, както и още веднъж регистрационният номер на автомобила.

Искането на всеки подал заявление би трябвало да бъде прегледано и сумата ще бъде възобновена до 30 дни от постъпването.  Потребителят би трябвало да уточни и банкова сметка, на която да бъде преведена сумата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР