Снимка БулфотоЕдин банален случай, в който човек в командировка, в

...
Снимка БулфотоЕдин банален случай, в който човек в командировка, в
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки забравил пистолета си в багажа на път за Брюксел. Каракачанов: Това е една баналност

Снимка Булфото

Един прост случай, в който човек в командировка, в персоналния си сак за пътешестване е не запомнил да извади законно притежаваното си персонално оръжие. Така виципремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов разяснява случката с евродепутатът Ангел Джамбазки, за който се появи информация, че е бил заловен със зареден револвер на летището в София, заяви Канал 3 .

 

„ При установяването на този факт, то е оставено, даден е протокол и след няколко дни на връщане в България оръжието е върнато ”, посочи Каракачанов. „ Не Бих споделил, че има нещо доста дълго или пикантно за разискване, сподели още той вицепремиерът.

По предписание преноса на оръжие на аероплан в багажа не е неразрешен, превозването на всевъзможен тип огнестрелни оръжия обаче би трябвало да бъде съобщавано на превозвача авансово и при регистрация за полет на летището.

Вчера зам.-главният редактор на в. ”Дума ” Йордан Мичев написа, че евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки е бил заловен със зареден револвер " Макаров " на летище София предходната сряда преди обяд.  Според обявата членът на Европарламента е носел в себе си зареден " Макаров " с осем патрона и един в цевта. По време на конфискуването Джамбазки почнал да спори с проверяващите го чиновници, написа още вестникът, който разказва разправията. Съставен му е бил и протокол за изземане на револвера поради ограниченията за сигурност.

Джамбазки изясни: " Имам законно притежавано оръжие и съблюдавам българското законодателство ", сподели още Джамбазки. Той съобщи, че не желае да разяснява повече на този стадий обявата, която дефинира като " гнусарщина ".

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР