Снимка БулфотоДве от партиите в парламента ще продължат разговорите за

Снимка БулфотоДве от партиите в парламента ще продължат разговорите за ...

Има такъв народ и БСП за България ще разговарят в парламентаСнимка Булфото

Две от партиите в парламента ще продължат разговорите за сформиране на правителство. "Има такъв народ" и "БСП за България" ще разговарят в парламента за борбата с корупцията, съдебната реформа и външната политика, в частност позицията за Република Северна Македония.

Това е поредната среща от серията разговори между експертите на различните формации, с които ИТН заяви, че ще преговаря. Миналата седмица бяха първите консултации между ръководствата на парламентарните групи за излагане визията за бъдещото управление на страната. На тях бяха поканени и ДПС, но не и ГЕРБ-СДС.

Със срещите на експертно ниво партиите се опитват да набележат най-важните си приоритети в различните сфери, сред които икономика, финанси, социална дейност. 

Вчера съпредседателят на Демократична България Христо Иванов призова от парламентарната трубуна разговорите да се форсират и да има повече яснота какви са намеренията на ИТН.

На последвала среща с Мая Манолова от Изправи се БГ! Ние идваме! бе казано, че има притеснения да не се прокрадне дългата ръка на ДПС или ГЕРБ в бъдещия кабинет, затова и било важно кои ще са имената в състава на правителството. Двете формации отново отбелязаха, че не очакват министерски постове, пише Novini.bg.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg