Снимка: БулфотоДПС поиска оставката на председателя на Комисията по правата

...
Снимка: БулфотоДПС поиска оставката на председателя на Комисията по правата
Коментари Харесай

ДПС поиска оставката на Красимир Велчев за ксенофобски изказвания

Снимка: Булфото

Движение за права и свободи изиска оставката на ръководителя на Комисията по правата на индивида в Народното събрание Красимир Велчев, оповестява " Канал 3 ".

Причината е ксенофобският му език по време на дебатите на закона за реабилитацията на репресираните лица, импортиран от депутатите на придвижването. Законът беше отритнат предходната седмица.

" Ние ще дадем късмет на ГЕРБ ", посочи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във връзка на това дали ще внасят оставката. Движение за права и свободи оставя на ръководещата партия самодейността в това отношение.

" Ние даваме късмет на ГЕРБ да покажат кои са - стенограмата е реалност, всеки може да я вземе и да я прочете, в това число и ГЕРБ, без значение дали са били в зала ", сподели водачът на партията.

" Излязъл на митинг и станала акцидент ", цитира той думите на Велчев.

" На мирни митинги репресираните органи на страната да стрелят по хората и ние да го разгласяваме за акцидент, очевидно нещо не е наред ", възмути се водачът на Движение за права и свободи по адрес на депутата от ГЕРБ.

" Точно тази комисия не може да бъде водена от лице, което загърбва европейските полезности. Това е несравним цинизъм! ", съобщи Карадайъ.

По цинизъм Карадайъ го съпостави с различен  - " демографските въпроси да са поверени на изявен ксенофоб ", сподели той по адрес на вицепремиера Валери Симеонов.

ГЕРБ има опция да покаже, че не са клишета шерването на европейските полезности, в противоположен случай маските падат и се демонстрира същинското лице на ГЕРБ, разяснява Карадайъ. И европейската реторика е присвоена за задачите на национализма. " Ние даваме късмет на ГЕРБ да покажат кои са - стенограмата е реалност, всеки може да я вземе и да я прочете, в това число и ГЕРБ, без значение дали са били в зала ".

" Когато правиш едно и също, се получава един и същи резултат ", заключи Йордан Цонев в отговор на въпроса дали това държавно управление също като втория кабинет Борисов 2 с Република България няма да изкара до края на мандата.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР