Снимка: БулфотоДПС излезе с предложение относно дарителските кампании у нас.Държавно

...
Снимка: БулфотоДПС излезе с предложение относно дарителските кампании у нас.Държавно
Коментари Харесай

Йордан Цонев, ДПС: Държавно сдружение да следи дарителските кампании

Снимка: Булфото

Движение за права и свободи излезе с предложение по отношение на дарителските акции у нас.

Държавно съдружие към общественото министерство да следи дарителските акции. Такова предложение направиха от Движение за права и свободи по време на второ четене на Закона за държавния бюджет от отрасловата комисия.

Причина за предлагането е дебата, който се води от няколко дни в обществото за дарителските акции и организации, които ги реализират - така наречен НПО-та. Мотивите идват дни след следствието за HelpKarma.

„ Ние се отнасяме съществено към дарителската активност и знаем, че тя се крепи на доверието на хората.

Това, което се случи с едно от тези сдружения, с следствието на публицистите от bTV, изцяло поддържаме това следствие и се солидаризираме с него.

Смятаме, че изнесените обстоятелства от тази телевизия, в случай че са такива, уронват престижа на дарителската активност по принцип ”, сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Той посочи, че има получено отворено писмо от 52 НПО-та, които упорстват да се организира спор, и да се направи опит за наредба на тази активност, като по този начин да има доста сериозен финансов надзор.

Затова от Движение за права и свободи оферират да се сътвори съдружие, което да бъде в границите на общественото министерство, да му се даде конвенционален бюджет и да стартира да минава дарителските акции през едно съдружие, в което страната да има надзор.

Освен това, Цонев предложи Сметната палата да ревизира всички Неправителствени организации, които се занимават с дарения, пише standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР