Снимка БулфотоДоста нервно за част от обвиняемите тръгна делото за

...
Снимка БулфотоДоста нервно за част от обвиняемите тръгна делото за
Коментари Харесай

Канал 3: Дянков нервничи в съда, блъсна оператор

Снимка Булфото

Доста нервно за част от обвинените потегли делото за продажбата на държавния дял в EVN на занижени цени. Бившият финансов министър Симеон Дянков изблъска оператора на " Канал 3 " преди да влезе в залата, съобщи малкия екран.

" За това нямаше никаква причина, тъй като журналистът даже не снимаше него, а правеше фрагменти от коридора. В почивката от правосъдното съвещание Дянков не съумя да изясни грубиянската си демонстрация, а още по-малко да се извини ", оповестява " Канал 3 ".

Бившият финансов министър Симеон Дянков е обвиняем за закононарушение по работа. Според прокуратурата Дянков е изискал през 2011 година от  изпълнителния шеф на Агенцията по приватизация да разпореди оценката по договорката да се извърши от компания „ Булброкърс ”, следена от Иво Прокопиев. Целта била сдружението да се облагодетелства с над 1 милион лв..

Пред магистратите Симеон Дянков и Трайчо Трайков споделиха, че са работили по отношение на закона. А подсъдимият Иво Прокопиев съобщи, че не схваща обвиняването против него.

Първият свидетел  по делото беше сегашният стопански министър Емил Караниколов.

От 2010 до 2017 точно той е отпред на организацията по приватизация. Пред магистратите той уточни, че преди реализиране на договорката той  се е срещал няколко пъти с Дянков и Трайков. Бившият финасист номер 1 обаче не му бил оказвал персонален напън.

" Имаше въпреки всичко въздействие във връзка с комисията, от представител, който е назначен от него. Кой е този човек? Доротея Пандева, която се бъркаше в установяване на критериите, даваше оферти и държеше те да се случат ", разяснява Караниколов.  

Трайчо Трайков пък е с обвиняване за умишлена безстопанстеност. В резултат нанесените  щети за страната са за над 20 милиона лв.. По делото са подсъдими и  трима мениджъри  от консултантската компания „ Булброкъсрс ”. Следващото съвещание е на следващия ден, когато разпита на очевидци продължава.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР