снимка БулфотоДопълнителни 2,4 млн. лв. отпусна служебния кабинет, за да

...
снимка БулфотоДопълнителни 2,4 млн. лв. отпусна служебния кабинет, за да
Коментари Харесай

Служебното правителство отпусна още 2,4 млн. лв., за да изпрати деца на море

снимка Булфото

Допълнителни 2,4 млн. лева отпусна служебния кабинет, с цел да може 6258 възпитаници да летуват по програмата „ Отново дружно “. Те са разпределени в 570 групи. Придружават ги 662 учители или други педагогичен експерти, съобщи през днешния ден.бг.

Финансирането се разпределя сред 236 учебни заведения - 216 общински и 20 държавни. Средствата за общинските учебни заведения се отпускат по бюджетите на общините, а за държавните - по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и на Министерството на културата. Те съставляват 70% от декларираната от учебните заведения обща сума въз основата на подадените формуляри. Останалите 30% ще се изплатят, когато в Министерството на образованието и науката (МОН) се показа по електронен път подписаният контракт с туроператор.

На 14 юли т.г. държавното управление утвърди други 997 850 лв. за 2577 възпитаници, които ще бъдат придружавани от 274 ръководители. За всеки участник в пътуването е обезпечен шестдневен туристически пакет в размер на 500 лева Офертата включва настаняване с 5 нощувки, храна, превоз, застраховка и спомагателни действия. Целта на програмата е да насърчи възобновяване на връзката сред учениците и да преодолее изоставането в социализацията им поради неприсъственото образование през последните две образователни години. Очаква се тя да помогне също за обогатяване на културата на децата и да подтиква тяхната физическа интензивност.

Първият стадий от кандидатстването по „ Отново дружно “ продължава до 31 юли 2021 година Ако след тази дата плануваният за програмата бюджет от 15 млн. лева не е изразходван, учебните заведения могат да аплайват още веднъж с до общо 165 участници до 1 септември т.г. или до привършване на финансовия предел.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР