Снимка БулфотоДокумент за завършен десети клас ще се изисква за

...
Снимка БулфотоДокумент за завършен десети клас ще се изисква за
Коментари Харесай

Ново изискване: Никой няма да получи шофьорска книжка, ако не представи този важен документ!

Снимка Булфото

Документ за приключен десети клас ще се изисква за издаване на шофьорска брошура. Това планува оповестена за публично разискване смяна в наредбата за изискванията и реда за издаване на удостоверение за ръководство на моторни транспортни средства, доклада на водачите и тяхната дисциплинираност, уточнява в. Труд.

Промяната вкарва на процедура гласуваното повишено условие в Закона за придвижване по пътищата, което е в действие от септември 2017 година, като е съобразена с новия Закон за предучилищното и учебното обучение.

Мотивите за смяната в наредбата:
Във връзка с новия Закон за предучилищното и учебното обучение и направени промени в член 151, алинея 2 от Закона за придвижването по пътищата, се постанова да бъде осъществена смяна в Наредба № I-157 от 1 октомври 2002 година за изискванията и реда за издаване на удостоверение за ръководство на моторни транспортни средства, доклада на водачите и тяхната дисциплинираност.

Промените касаят нужния документ, който би трябвало да се показа за издаване на удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство, според член 13, алинея 1, т. 7 от Наредба № I-157/2002 година – според член 151, алинея 2 от Закона за придвижването по пътищата следва да се показва копие от документ за приключен минимум първи гимназиален стадий на приблизително обучение, според член 73, алинея 3, т. 1 от Закона за предучилищното и учебното обучение – X клас, вместо до момента изискуемия документ за приключено минимум главно обучение по към този момент анулирания Закон за националната култура. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР