Снимка БулфотоДокато аз съм министър на финансите размерът на данък

...
Снимка БулфотоДокато аз съм министър на финансите размерът на данък
Коментари Харесай

Горанов: Докато аз съм министър, ДДС няма да се намалява

Снимка Булфото

Докато аз съм министър на финансите размерът на налог добавена стойност (ДДС) няма да се понижава. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на спор за това по какъв начин отсрочената Наредба Н-18 да стане по-приемлива за бизнеса, съобщи offnews.bg.

Репликата на Горанов бе към представител на туристическия отрасъл, който е един от тези, които упорстват за облекчения.

Финансовият министър влезе в ролята на модератор на полемиката като даваше и отнемаше думата на представители на разнообразни бизнеси и класи. Горанов искаше главно да разбере дали бизнесмените желаят да има повече ред и правдивост и битка със сивия бизнес, каквато, съгласно него, била концепцията на новата разпоредба. Очевидно министърът очакваше положителни отговори от всички присъстващи. И ги получи. След това обаче търговците от всички браншове си разрешиха да сложат запетайка и най-малко по едно " само че ".

От туристическия отрасъл бяха безапелационни, че е мъчно да се дефинира моментът на продажба и заплащане, изключително при пакетни пътувания, ранни записвания и промени в обсега на услугата, каквито се случвали постоянно. От организацията на търговците на едро обединени в Сдружение за съвременна търговия се оплакаха по какъв начин почтително се съобразили с наредбата, само че предходната седмица рухнали сървърите на Национална агенция за приходите и за малко страната се разминала с стопански апокалипсис. От лекарския съюз пък се оплакаха, че следовниците на хипократовата клетва се приравняват към продавачи.

Горанов обаче бе безапелационен:

„ Някои употребяват наредбата като смокинов лист, с цел да прикрият неправилен метод за правене на бизнес. Винаги концепцията ни е била да създадем стопанската система по-прозрачна и обективна. Така че всички да са сложени на една повърхност. “

В последна сметка след двучасов спор финансовият министър предложи да се съберат съответни оферти, уточнявайки че занапред ще се вършат единствено " фини настройки ", само че не и генерални промени по наредбата, която е обект на публичен спор към този момент повече от три години.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забрав
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР