Снимка БулфотоДнес времето ще се задържи почти без промяна, предимно

...
Снимка БулфотоДнес времето ще се задържи почти без промяна, предимно
Коментари Харесай

Вадете топлите дрехи и чадърите! Уикендът започва с облаци и дъжд

Снимка Булфото

Днес времето ще се задържи съвсем без смяна, най-вече облачно и хладно. Само на обособени места в южните и източните региони ще превали слаб дъжд. Такава е прогнозата за времето на Националния метеорологичен институт (НИМХ) към Българска академия на науките, съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев, представен от Фокус.

Главно над Западна България ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Ще духа до сдържан, в източната половина от страната краткотрайно мощен североизточен вятър. Максимални температури сред 13° и 18°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за септември. През деня едва ще се намали.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 17-18°, температурата на морската вода е към 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно, по високите елементи мъгливо. На обособени места ще превали слаб дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра – към 2°.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР