снимка БулфотоДнес Турция проявява характер. Твърд характер. Вече не иска

...
снимка БулфотоДнес Турция проявява характер. Твърд характер. Вече не иска
Коментари Харесай

Дойче веле: Ердоган показа пред света твърд характер. Поиска Турция да бъде призната за регионална сила

снимка Булфото

Днес Турция демонстрира темперамент. Твърд темперамент. Вече не желае да бъде просто модел за ислямския свят, а да бъде приета като районна мощ. Това написа през днешния ден в коментар . 

Ето и публикацията: 

Ердоган води борби на доста фронтове. Той не познава никакви задръжки. Действията му обаче са предвидими. По политическия му жанр и до през днешния ден си проличава, че е човек, израснал в един от най-проблемните квартали на Истанбул, пише .

Отминаха времената, когато " меката мощ " Турция искаше да бъде обсъждана като модел за ислямския свят. Днес Турция работи с твърда ръка и желае да бъде приета за районна мощ.

Тя изпрати свои бойци, наемници и оръжия в Сирия и в Ирак, както и в Либия и в Азербайджан. А нейните военноморски сили, които едно време бяха изцяло подценен жанр войски, през днешния ден са най-големите в Източното Средиземноморие и показват там своята мощност.

Турция счита за триумф всичко, което тревожи НАТО и Европейски Съюз. В Сирия турската войска спря сирийско-руското нахлуване към провинция Идлиб, предотвратявайки по този метод нова бежанска вълна.

В Либия пък тя обърна хода на войната и принуди антитурската коалиция там да премине в оттегляне. Това се трансформира в причина Турция - чрез нападателна политика в цялото Източно Средиземноморие - да оспори съществуващите интернационалните договорености за континенталния шелф и изключителните стопански зони в региона, както и да упорства за правото си да взе участие в експлоатирането на естествените благосъстояния.

Сега с военната си и политическа поддръжка за Азербайджан Турция открива трети фронт против Русия - след Сирия и Либия. В спора за Нагорни Карабах руснаците са на страната на Армения. Дългогодишното мъжко другарство сред президентите Ердоган и Путин през днешния ден е охладняло. Днес турският президент упреква Русия, че не регистрира турските ползи.

Турската войска и стилът на Ердоган

Три са факторите, окуражили Турция да се включи в спора в Кавказ. Първо: през последните години турската войска съумя да натрупа много опит със своите бойни дрони и наемници в Сирия. Освен това Турция се въоръжава съществено макар икономическите си проблеми сега - ¼ от бюджета на страната директно или непряко е за военните. А създадената от армията идея " Синя татковина " се трансформира в основата за агресивното държание на Турция в Средиземно море. Вярно е, че след несполучливия опит за прелом през 2016 година армията към този момент не е мощен политически фактор, само че пък тя е по-силна от всеки път, а нейните военни триумфи ѝ помогнаха да си възвърне ненапълно изгубеното доверие измежду хората.

Вторият фактор е празнината, на която се натъква Турция в Източното Средиземноморие, страните от Леванта и Кавказ, зародила заради неналичието на интерес от страна на Съединени американски щати. Европейски Съюз не може да запълни този вакуум, тъй като не е обединен и за разлика от Турция не е подготвен да заложи на военна борба.

Трето: Ердоган не познава никакви задръжки. В политическата си кариера той постоянно е търсил открития спор за реализиране на набелязаните цели. В политическия му жанр и до през днешния ден си проличава, че е човек, израснал в един от най-проблемните квартали на Истанбул. Ердоган поема опасности, които счита, че може да пресметне. И постоянно има триумф. Издигането си той дължи на политическия си инстинкт да вижда възможностите и да се възползва от тях. Макар и да поддържа диктатора Алиев, в спора в Кавказ Ердоган се показва за лидер на мюсюлманите и тюркските нации.

Ердоган ръководи автократично, само че е предвидим. Когато е подложен на напън, той реагира с още по-голям напън, с цел да се покаже като мощен водач, който не демонстрира уязвимост. На политическите и материални тласъци той дава отговор позитивно, в случай че се обрисува да има облаги от това. Или пък с цялостно игнориране - в случай че няма такива.

Продължението на материала четете

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР