снимка БулфотоДнес служебният министър на МВР Бойко Рашков ще отговаря

...
снимка БулфотоДнес служебният министър на МВР Бойко Рашков ще отговаря
Коментари Харесай

Служебният министър Рашков ще отговаря днес на въпроси в парламента

снимка Булфото

Днес служебният министър на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков ще дава отговор на депутатски въпроси в Народното събрание.

Само седмица откакто даде информация за сигнала си против основния прокурор Иван Гешев, Рашков отново ще се качи на парламентарната естрада - този път, с цел да даде детайлности към своите изказвания за нелегално подслушване на протестиращи жители и опозиционни политици по време на миналогодишните митинги, съобщи БГНЕС.

След присъединяване на министъра в съвещанието депутатите ще продължат работа с гласоподаване за преустановяване на пълномощията на заместник-председателя на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства Илко Желязков, който беше един от хората в България, попаднал под глобите на световния закон " Магнитски ".

В рамките на съвещанието Народното събрание ще гласоподава и оставката на Стефан Белчев, член на Комисията за обществен контрол над записаните инспектори.

В програмата на работа е залегнал и план на решение за анулация на лятната почивка на депутатите, с цел да могат те да работят през целия месец август.

Пленарното съвещание ще продължи с чуване на служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров, за което са отправени три въпроса. Първото е от Българска социалистическа партия, откъдето желаят да научат детайлности за подготовката, която се прави в здравната система за посрещане на скок в заболеваемостта от COVID-19 през есента. Второто е от ГЕРБ-СДС, откъдето упорстват за отговори по отношение на имунизационната акция, а третото е от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, които повдигат въпроса за построяването на национална детска болница.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР