снимка: БулфотоДнес преди обяд над по-голямата част от страната ще

...
снимка: БулфотоДнес преди обяд над по-голямата част от страната ще
Коментари Харесай

Времето се разваля още тази вечер. Дъжд през цялата нова седмица

снимка: Булфото

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще епредимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. По-неустойчива ще е атмосферата над Западна България и там има условия за градушки. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 25° и 30°. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще се приближи до междинното за месеца. Това оповестиха от  Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) .

Преди обяд над Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там кратковременно ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до сдържан с южна съставния елемент. Максималните температури ще са от към 20° на север до към 27° на юг. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевични стихии. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 10°.

През идващите дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, към и след обяд краткотрайно интензивни, с гръмотевични стихии. Ще има условия за градушки. По-малко ще са преваляванията в източните региони. Слънчеви часове ще има основно заран. Вятърът ще се задържи слаб, ще се ориентира от североизток; в доста региони в Западна и Централна България ще е съвсем безшумно. Дневните температури ще се намалят с 2-3 градуса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР