Снимка БулфотоДнес още преди обяд облачността отново ще се увеличи

...
Снимка БулфотоДнес още преди обяд облачността отново ще се увеличи
Коментари Харесай

Дежурният синоптик на НИМХ към БАН обяви лоша новина: Зимата продължава с пълна сила, чакат ни студ, дъжд, а на места и...

Снимка Булфото

Днес още преди обяд облачността още веднъж ще се усили и в следобедните часове ще е забележителна. Само на обособени места в крайните южни региони е допустимо да превали едва. Ще духа слаб, преди обяд в Северна и Източна България до сдържан вятър от запад-северозапад. Максимални температури сред 4° и 9°, в София към 3°. Това предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология в Българска академия на науките Христо Христов, представен от Блиц.

Атмосферното налягане в утринните часове е по-ниско от междинното за февруари. През деня ще се покачва и след обяд към този момент ще е по-високо от междинното.



Над планините ще е най-вече облачно, на обособени места в южните планински региони ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан вятър със западна съставния елемент, който след обяд ще стартира да се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра – към минус 5°.

По Черноморието облачността ще се усили и ще бъде най-вече забележителна. Преди обяд ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от североизток и ще отслабва. Максималните температури ще са 7-9°, температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР