Снимка БулфотоДнес ни очакват слаби валежи в почти цялата страна.

...
Снимка БулфотоДнес ни очакват слаби валежи в почти цялата страна.
Коментари Харесай

Климатологът доц. Рачев с лоша прогноза: Зимата се връща с леден дъжд и сняг

Снимка Булфото

Днес ни чакат слаби превалявания в съвсем цялата страна. Те ще бъдат единствено от дъжд, сняг ще вали единствено в планините. То сподели климатологът доцент Георги Рачев. Събота и неделя ни чака трайно утежняване на метеорологичната конюнктура. В момента се заражда средиземноморски циклон напълно покрай Тунус.

В четвъртък и петък този циклон ще се насочи към Егейско море и оттова би трябвало да мине през проток и да навлезе в Черно море. Ще вали от събота на обяд до неделя следобяд. В местата до 400-500 метра надморска височина ще дъжд - в Южна и Югоизточна България преваляванията ще бъдат обилни, съобщи доцент Рачев пред " Новини БГ ".

В София чакам в неделя следобяд наслада за децата - сняг. Снежна завивка се чака и в Предбалкана, като прогнозите са пов сняг и повече дъжд да падне в Североизточна България, уточни климатологът.

Много значимо за тези, които пътуват - в събота против неделя ще има дъжд, сняг, суграшица, мразовит дъжд, тук-там и поледици. Така водачите би трябвало да са доста добре готови, защото има възможност за значителни снеговалежи.

Валежите ще стартират да стопират още в неделя по здрач - най-късно в Източна България, в неделя сутринта, сподели още доцент Георги Рачев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР