Снимка: БулфотоДнес над страната ще бъде предимно слънчево. След обяд

...
Снимка: БулфотоДнес над страната ще бъде предимно слънчево. След обяд
Коментари Харесай

Дежурният синоптик от НИМХ обясни разваля ли се времето през следващите дни!

Снимка: Булфото

Днес над страната ще бъде най-вече слънчево. След обяд от югозапад облачността ще стартира да се усилва, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 18° и 23°. Това заяви дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), написа Блиц.

На Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с повече ниска облачност в утринните и вечерните часове. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 10° и 13°. Температурата на морската вода е 9-11°.

Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще бъде най-вече слънчево. Около обяд от югозапад ще стартира нарастване на облачността, което до вечерта ще обхване Рило-Родопския масив, само че превалявания са малко евентуални.

Ще духа слаб до сдържан южен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 4°. Атмосферното налягане ще се намали и ще се приближи до междинното за месеца.

През почивните дни вятърът ще остане от изток-югоизток, краткотрайно ще се усили, в нощните часове ще отслабва и стихва. Облачността ще бъде раздрана, в събота, 6 април, от югозапад ще се усилва и в неделя, 7 април, над по-голямата част от страната ще бъде най-вече забележителна.

По-късно денем в събота в югозападните региони, а в неделя на места в югозападната половина от страната, ще превали временен дъжд. Минималните температури ще са най-вече сред 1 и 6 градуса, оптималните - сред 18 и 23 градуса, по-ниски ще са температурите в събота по Черноморието.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР