Снимка БулфотоДнес над много райони ще има значителна облачност, а

...
Снимка БулфотоДнес над много райони ще има значителна облачност, а
Коментари Харесай

Мъгли и дъжд през уикенда, днес ще е облачно и мрачно

Снимка Булфото

Днес над доста региони ще има забележителна облачност, а преди обяд в низините и котловините - мъгли. Почти без превалявания. Повече слънце ще има над Южна България, а по-късно денем и над Северна. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимални температури, най-вече сред 10° и 15°, в София 11°, пише  Пик.

 

Над Черноморието ще има забележителна облачност, само че съвсем без дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха 13-14°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, само че с наклонност на намаляване.

В планините ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че без дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Ще духа слаб, по високите и открити елементи сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра – към 2°.

През почивните дни и при започване на идната седмица времето ще бъде най-вече облачно, тук-там в низините - мъгливо. В събота по-късно денем в западните региони ще стартират превалявания, а през нощта против неделя и в неделя ще превали тук-там и в останалата част от страната.

В понеделник слаби валежи ще има на обособени места в Южна България. Вятърът ще е слаб с южна съставния елемент. Температурите ще се покачват постепенно и в понеделник минималните ще са сред 7° и 12°, а оптималните - сред 15° и 20°.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР