Снимка БулфотоДесетки българи са се простили с колите си, които

...
Снимка БулфотоДесетки българи са се простили с колите си, които
Коментари Харесай

Нашенци горят с коли от Италия, заради коварна застрахователна измама

Снимка Булфото

Десетки българи са се дали прошка с колите си, които са купили от Италия. Въпреки че возилата са постоянни и са минали регистрация у нас, пропуск в италианското законодателство разрешава продавачът да разгласи колата за открадната месеци след договорката, написа в. „ Телеграф “.

Това е най-коварната застрахователна машинация сега, тъй като возилото се качва в системата за търсене на Интерпол, след което следва конфискация и купувачът не може да си върне парите. Престъплението е допустимо поради демократични закони, позволяващи покупко-продажбите да се подписват с краткотрайни контракти, предизвестиха служители на реда, прокурори и вносители на коли от Италия.

Последният сигнал за сходна машинация е от април с „ Ауди А4 “, купено от Ботуша.

Схемата се прави с коли, на които не са били плащани налозите в родината на продавача. Когато се дължи данък, регистрацията на колата може да бъде прекъсната, само че единствено в случай че тя бъде продадена за експорт. Сделката се подписва с краткотраен контракт, който не минава през нотариус. Когато изтече срокът на този контракт, продавачът отива в полицията и споделя, че колата е била открадната или от адреса му, или от място, на което няма охранителни камери. Твърди още, че талоните на колата са останали в нея и връща един или два ключа, които авансово си е запазил. По този метод облагата за измамника е тройна – икономисал е налозите, получил е пари от продажбата и най-после прибира и застраховката.

По еднакъв метод наш сънароник е изгорен с огромна сума, против която преди време си купил непокътнат джип „ Ауди “ Q7. За да е сигурен, че автомобилът, който купува, е постоянен, купувачът го закарал в полицията, където специалисти ревизирали номерата на рама и мотор, както и други идентификационни белези. По колата нямало никакви следи от интервенции, не попадала в базата данни на Интерпол и купувачът я платил, минал безпроблемно каналите на КАТ и се радвал на новата си облага. Радостта му обаче била помрачена, когато на прибиране към България при едно от задрганичните пътувания на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука “ колата светнала в системата на граничните управляващи, че се търси в Италия за кражба и била иззета. При това състояние притежателят не може да чака никакво обезщетение от каското на колата.

Единствената му вяра е да води каузи в Италия, само че за задачата би трябвало да открие очевидци, които да потвърдят, че сумата за колата е била платена. Другият вид е българската прокуратура да води дело и да потвърждава пред италианските управляващи, че в тази ситуация става дума за машинация. И в двата случая обаче процедурата е тромава, а възможностите за триумф дребни.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР