Снимка БулфотоДепутатите от ДПС се възмутиха от предложението на Обединените

...
Снимка БулфотоДепутатите от ДПС се възмутиха от предложението на Обединените
Коментари Харесай

ДПС на бунт след избора на Симеонов като зам.-председател на парламента

Снимка Булфото

Депутатите от Движение за права и свободи се възмутиха от предлагането на " Обединените патриоти " водачът на НФСБ Валери Симеонов да стане зам.-председател на Народното събрание и в символ на митинг напуснаха пленарната зала.

Народните избраници от " Атака ", които се отделиха от патриотите поради отстраняването на водача си Волен Сидеров от председателството на парламентарната група, също скочиха срещу избора на Симеонов.

Войната на някогашния вицепремиер с Движение за права и свободи е много от дълго време. Неведнъж Симеонов се е хвалил, че най-големият триумф на патриотите е отстраняването на придвижването от властта, пише  Dnes.bg .

А до избора на нов зам.-председател от Оперативна програма се стигна, откакто в средата на септември Явор Нотев от " Атака " беше освободен от поста поради решението му да напусне парламентарната група, както и всички останали депутати на Волен Сидеров.

Като самостоятелни те нямат право да се включат в друга група, а съгласно правилника на Народното събрание нечленуващите в групи нямат право да са ръководители и зам.-председатели на Народното събрание, не могат да са и на управителни позиции в парламентарни комисии.

За да не остане Оперативна програма без зам.-председател на Народно събрание, беше излъчена нова кандидатура и изборът се падна на Валери Симеонов.

Според Павел Шопов от " Атака " обаче това е неприемливо. Той упрекна ГЕРБ, че угажда на НФСБ и на Вътрешна македонска революционна организация даже като нарушава Правилника за активността на Народното събрание.

" Със свалянето на Явор Нотев се стигна до това непочтеност в този момент да бъде препоръчан за заместител един провалил се вицепремиер. Хиляди стачкуваха предходната година срещу него и желаеха неговата оставка, това бяха национални митинги, какво ще си помислят в този момент и какво ще кажат. Стана като през комунистическо време - беше свален, с цел да премине на друга работа, както се споделяше “, разяснява той.

" Ще продължим работата на работата на 44-ото Народно събрание на тръни, очаквайки следващия гаф, следващия неуспех “, предизвести Шопов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклам
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР