снимка: БулфотоДепутати от ВМРО поискаха да отпаднат номерата на партиите

...
снимка: БулфотоДепутати от ВМРО поискаха да отпаднат номерата на партиите
Коментари Харесай

Доц. Милен Михов: Машините не са панацея за избори

снимка: Булфото

Депутати от Вътрешна македонска революционна организация желаеха да отпаднат номерата на партиите в изборните бюлетини. Те към този момент са внесли предложение за това сред първо и второ четене на измененията в Изборния кодекс. От партията желаят и квадратчето " не поддържам никого “ да няма тежест при локалните избори.

" Toва е един фукционален учебен ценз. И преди сме повдигали това нещо, то е обвързвано с това, което доста хора ясно слагат и на улицата - почтени избори. Ще се изнамерят и други софтуерни средства, с цел да бъдат подготвени хората, които са необразовани или са си продали гласа, само че това е първата стъпка към нещо, за което от дълго време приказваме ", сподели за " Денят ON AIR " зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация доцент Милен Михов.

По думите му това предложение не е панацея, само че е първа стъпка. " Важно е и другото ни предложение за локалните избори и свалянето на прага за избиране на кмет в обитаемо място от 200 поданици. Няма сериозен мотив за какво да не става сходно нещо. При тази демографска рецесия доста обитаеми места се смаляват ", счита Михов.

Третото предложение на Вътрешна македонска революционна организация е за референдума и разширението на директната народна власт. Според партията текстът в Закона би трябвало да се промени, защото " повече директна народна власт би била по-добре за хората ".

" Машините не са панацея. Този проблем ни връща в позиция да усложняваме технологията на нещата. Превръщането на тази чисто софтуерна страна в главен проблем води всички диспути в една посока. Може би ще се стигне до един безценен опит, който ще създадем ", означи в ефира на  зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Според него така наречен Велико национално заседание 2 не се е състояло от един митинг, а от няколко уредници, което илюстрирало тезата за наслагване на доста пластове.

" Имаме ясно изразени политически ментори, имаме представители на митинга, а има и хора, които стоят в сенките и храстите. Протестът не е обществен, той има ясни политически цели. Българските политици би трябвало да дават образец на положително отношение, без значение от разликите си. Не можем да обобщим, че митингът е заплатен, само че провеждането на такива огромни събития изисква финансиране ", счита депутатът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР