Снимка БулфотоДържавата с мерки срещу нелегалните таксита. Екип на Здравей,

...
Снимка БулфотоДържавата с мерки срещу нелегалните таксита. Екип на Здравей,
Коментари Харесай

30 лв. за 5 км: Какво прави държавата срещу нелегалните таксита?

Снимка Булфото

Държавата с ограничения против незаконните таксита. Екип на „ Здравей, България ” сподели по какъв начин коли, боядисани в жълто, возят пасажери от Летище София. За 5 километра желаеха 30 лв. от репортера на NOVA, а на чужденка дадоха здравна записка вместо касов бон. 

„ Вече работим по този сигнал. От началото на 2017 година организираме голям брой профилирани полицейски интервенции по отношение на този проблем. Единични случаи постоянно има и това не е показателно за територията на цялата страна ”, съобщи контрольор Росен Игнатов от „ Икономическа полиция ” към Главна дирекция „ Национална полиция ”.

По думите му всекидневно се приказва по тематиката с нерегламентираните таксита и се работи интензивно по предприемането на съответни ограничения за справяне с казуса.

„ Работим от доста време по този проблем. Доказването на нерегламентиран транспорт е доста сложен развой, тъй като пълномощията на „ Автомобилна администрация ” са дребни. Правили сме инспекции взаимно с Министерство на вътрешните работи в цялата страна. От 1860 - 126 са нерегламентиран превоз. 96 са за леки коли. Това обаче е мъчно доказуемо, тъй като би трябвало да се снемат пояснения от пасажерите. Да има несъгласие от тяхна страна, да се сформира акт и да се потвърди в съда ”, изясни Красимир Сребров, шеф на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР