снимка БулфотоДАНС и МВР трябва да се заемат със скъпия

...
снимка БулфотоДАНС и МВР трябва да се заемат със скъпия
Коментари Харесай

Велев: Сезираме ДАНС за цените на тока, опитват се да манипулират борсата

снимка Булфото

ДАНС и Министерство на вътрешните работи би трябвало да се заемат със скъпия ток. Бизнесът ще ги сезира. Това, което става е операция на борсата.

Това разяснява в ефира на БТН Васил Велев, ръководител на УС на АИКБ.

Работодателите подозират " че се прави бойкот, закононарушение или измама и се заплашва националната сигурност, тъй като стопираха първоешелонни предприятия ".

" Има предложения на борсата, които са изцяло немислими, те са направени, с цел да се извършват, те са направени, с цел да се манипулира борсата ", акцентира ръководителят на УС на АИКБ.

" Предприятията стопират работа, тъй като другояче би трябвало да банкрутират ", това е и повода за митинга на работодателите, сподели Велев. Работодателските организации желаеха през вчерашния ден оставките на министъра на енергетиката и на шефовете на БЕХ и " Марица-изток 2 " поради рекордно високата цена на борсовия ток.

" Ще блокираме " Българския енергиен холдинг (БЕХ), тъй като там е заровено кучето - и в дъщерните му сдружения. Ние имаме два до три пъти повече инсталиорани мощности, в сравнение с използваме електрическа енергия, няма справедливи аргументи за недостиг. В същото време цената на електрическата енергия е най-висока в целия Европейски Съюз, в цяла Европа от началото на август ", изясни Велев, представен от " Стандарт ".

Средната цена е 285 лева, само че денем стига до 330 лева, КЕВР е дал референтна цена за 119 лева

" Очевидно става дума или за непросветеност и безнаказаност или това, което ние допускаме - зловредно ръководство. Управление в интерес на избрани лица и в ущърб страната, в ущърб на предприятията, на непознати ползи ", означи Васил Велев.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР