Снимка: БулфотоД-р Ангел Кунчев коментира ваксините против ковид и защо

...
Снимка: БулфотоД-р Ангел Кунчев коментира ваксините против ковид и защо
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Получавам между 200 и 300 имейла на ден, една част от тях желаят на цялата ми рода да измре

Снимка: Булфото

Д-р Ангел Кунчев разяснява имунизациите срещу коронавирус и за какво са взети по-строгите ограничения. Той разкри и нещо доста персонално, което е достатъчно неприятно.

Тестът за ковид няма да бъде изискване за слагане на ваксина. Ако човек преди да се имунизира реши да се тества, няма проблем да си направи проучване и в случай че има антитяло, да се откаже – няма проблем. Нито се разисква, нито се има поради хората да си купуват имунизациите. Не зная за какво е поискано отпадането на Данък добавена стойност. Няма да има заплатен вид. Държавата отдели към два милиарда лева за това заболяване. Няма да търси да си връща пари от имунизациите. Големите разноски за лечебните заведения, за персоналните защитни средства, за хората на първа линия. Тук не се търси възвръщаемост. Няма да има пазар и няма за какво, защото всеки ще има достъп до тях. Не мога да кажа по кое време обаче, тъй като още нито една ваксина няма позволение за прилагане. Това показа основният държавен здравен контрольор доц. Ангел Кунчев в интервю по Дарик радио.

,,Големият проблем ще е тези близо 10-11 млн. дози от имунизацията да ги оползотворим оптимално и хората в действителност да се ваксинират и да сложим точка на този вирус. Това ще стане, в случай че имунизираме към 75% от популацията. Като сме споделили, че ще е гратис и непринудено, такова ще бъде. Ако обаче шеф реши да бъде наложително, това си е решение на работодателя, само че страната няма да го налага``, съобщи Кунчев, написа Novini.bg.

Не си припомням да сме казвали, че в никакъв случай няма да вземаме ограничения. Затваряне от вида на Турция и Израел няма да има. Няма по какъв начин да умират по 200 души и да не се взимат ограничения. Това ще е безконтролно и незаконно. Не мислете, че не виждаме резултатите. Получавам сред 200 и 300 мейла дневно, една част от тях желаят на цялата ми рода да измре и не ми е прелестно. Не ми е прелестно, че като изляза няма къде да седна да пия едно кафе, само че това е цената на това да спрем да губим по 200 души на ден``, сподели още Кунчев.

Не обмисляме на този стадий България да поставя условие за недопускане на неимунизирани хора на територията си. Заболяемостта е толкоз висока, че не е казусът оттук насетне във вноса на болестта, добави той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР