снимка БулфотоЧастично бедствено положение е обявено в община Перник със

...
снимка БулфотоЧастично бедствено положение е обявено в община Перник със
Коментари Харесай

По заповед на кмета в Перник е обявено частично бедствено положение

снимка Булфото

Частично бедствено състояние е оповестено в община Перник със заповед на кмета танислав Владимиро. Тя визира гр. Батановци и селата Ярджиловци и Черна гора, оповестиха от общината, съобщи.

То ще остане в действие седем дни. Мярката е подхваната поради изобилните превалявания, довели до повишен дебит на реките, преминаващи през територията на общината.

Контролираното изпускане на язовир " Студена " поради покачвания приток е довело до високо повишаване на водите на Струма и излизане от коритото й при махала " Андрейна " в гр. Батановци. Невъзможността за вливане на реките Мещичка и Конска е провокирало преливане на реките в с. Ярджиловци и заливане на къщи и селскостопански площи.

Увеличен дебит на канал, преминаващ през с. Черна гора, с води от дерето на селото, вливащ се в река Конска, довел до заливане на селскостопански здания.

За преодоляване на спешното състояние е почнала евакуация на хора от махала " Андрейна " в Батановци, укрепват се крайбрежията на реките Конска и Мещичка чрез създаване на насипи, отводнява се пътят в с. Ярджиловци, отпушва се каналът в с. Черна гора. На помощ са се притекли и доброволци от общинското формирование " Протожер ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР