Снимка БулфотоБританският премиер Борис Джонсън е напът да се откаже

...
Снимка БулфотоБританският премиер Борис Джонсън е напът да се откаже
Коментари Харесай

След Брекзит българите берат ягоди в Англия за пари само с виза

Снимка Булфото

Британският министър председател Борис Джонсън е напът да се откаже от поето по-рано от държавното управление заричане за отсрочване на идните забрани за влизането на нискоквалифицирани служащи, измежду които хиляди българи, във Англия след Brexit, пишат британските издания Financial Times и Independent, представени от Блиц.

През 2018 година някогашният министър-председател Тереза Мей разгласява бяла книга, в която бе препоръчан двугодишен „ стеснен във времето път за краткотрайно наемане на непознати служащи “.

Документът пристигна в отговор на напън от страна на английските работодателски организации. С желанието на Джонсън този „ гратисен “ интервал да не се съблюдава се обрисува имиграционните правила да се трансфорат в сцена за конфликт сред държавното управление и бизнеса.

Представители от Даунинг Стрийт са коментирали, че кабинетът чака проектът на Джонсън да бъде разискван тази седмица, като „ политическото предпочитание е да се обмисли да няма временен интервал “. Въпреки това те акцентират, че към този момент не е взето дефинитивно решение.

Припомняме, че преди референдума във Англия през 2016 година агитиращите за овакантяване на Европейски Съюз (сред които и Борис Джонсън) акцентираха като аргумент за излизането от Блока обстоятелството, че по този начин ще спре потокът от българи и румънци към Кралството, които поради по-ниските си условия за възнаграждение „ открадвали “ работни места от английските жители.

От общо 85 хиляди сезонни служащи в английското селско стопанство към 30 хиляди берат плодове. Правителството от години заканва да забрани на жителите на други страни от Европейски Съюз да живеят и работят в страната без виза.

По този метод се провокират мощни опасения измежду фермите, които разчитат на чужденци да им берат реколтата. Миналата година стана ясно, че им е все по-трудно да намират сезонни служащи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР