снимка БулфотоБойко Борисов е изолиран от собствения си народ, който

...
снимка БулфотоБойко Борисов е изолиран от собствения си народ, който
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Борисов е изолиран от собствения си народ

снимка Булфото

Бойко Борисов е изолиран от личния си народ, който го гледа неприятно, изолиран от интернационалната общественост, която също го гледа неприятно. Това сподели политологът проф. Евгений Дайнов. Според него ще има предварителни избори, съобщи БНР.

" Очертава се това да е най-успешната протестна вълна и тя е всенародна от 1996 година или преди този момент 1989-1990 година, защото протестът преподрежда метода, по който всички хора в България си мислят за политиката и управлението ". Това сподели политологът проф. Евгений Дайнов. Според него ще има предварителни избори. Този протест променя полезностите на обществото, което го прави доста дълготраен, уточни той.

" Той ще промени трайно конфигурацията на властта и на публичните настроения и методите на мислене в България. Това, че той не може да си извърши краткосрочната цел да бутне Бойко Борисов, извършва даже две дълготрайни цели - едната е, че българското общество към този момент се промени или сподели по повод протестите, че се е трансформирало, станало е европейско. Другата цел е, че този протест най-сетне породи това внимание от интернационалната среда, което искахме ", допълни Дайнов в предаването " Хоризонт за вас " по БНР.

" Те се пробват да вършат това, което вършат всички самозабравили се властнически видове - да наложат със мощ или с непукизъм, или с дебелоглав своя версия за света върху хората, която не е действителната версия за света, в който хората живеят. И хората към този момент го схванаха това ".

" 123 български интелектуалци желаеха оставките на премиера Бойко Борисов и държавното управление, на основния прокурор Иван Гешев, на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева и на ръководителя на Комисията по просвета в Народното събрание Вежди Рашидов, както и на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков ", добави той

" Това е още един пагубен удар против фантазията, в която живее Бойко Борисов. Той беше заживял във фантазията, че масата интелектуалци, създатели няма да застанат против него, а те застанаха по-категорично, в сравнение с самият протест ", подчерта Евгений Дайнов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР