Снимка БулфотоБлизо 2 милиарда лева библи раздадени без решение на

...
Снимка БулфотоБлизо 2 милиарда лева библи раздадени без решение на
Коментари Харесай

БСП иска Сметната палата да провери 2 милиарда лева, раздадени от кабинета

Снимка Булфото

Близо 2 милиарда лв. библи раздадени без решение на Народното събрание, а единствено с постановления на Министерския съвет в края на декември и началото на януари, обявиха от Българска социалистическа партия, съобщи Канал 3.

Сред тях са и препоръчаните от социалистите 100 млн. на служителите на реда и 15 млн. на Българска академия на науките, които болшинството отхвърли по време на декемврийските диспути по Бюджет 2018, само че в първите дни на новата година министър председателят Бойко Борисов ги раздаде като прехвърляния с решение на държавното управление.

По този мотив социалистите упорстват за одит на Сметната палата, която да ревизира критериите, по които са отпуснати тези средства, които не са написани в държавния бюджет, както и правилото, по който са предпочетени за финансиране едни общини пред други, съобщи на брифинг в Народното събрание Румен Гечев. По думите му в този момент щяло да се види дали депутатите от ГЕРБ се опасяват, в случай че болшинството откаже да поддържа предлагането за сезиране на Сметната палата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР