Снимка: БулфотоБившият културен министър Вежди Рашидов смята, че ако Бойко

...
Снимка: БулфотоБившият културен министър Вежди Рашидов смята, че ако Бойко
Коментари Харесай

Рашидов: Борисов може да се кандидатира за президент и да затвори големия шлем

Снимка: Булфото

Бившият културен министър Вежди Рашидов счита, че в случай че Бойко Борисов се кандидатира за президент ще завоюва.

" Бойко Борисов е умел политик, аз персонално считам, че той може да се кандидатира за президент и да затвори огромния шлем. Той схваща външната политика и бързо се сприятелява, което е доста значимо качество. Аз желая да завоюва Борисов и ще завоюва, тъй като ще бъде потребен за България, а аз желая страната да е добре, не виждам за какво той да не завоюва, в случай че се кандидатира ", сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS Рашидов.

Бившия културен министър показа мнението си и за помощите, отпуснати на български създатели, като загатна, че създателят на концепцията е той.

" Видях, че доста от тях не живеят добре с дребни пенсии. Това не се помощи, не са пенсии, това са награди, които те заслужават ", безапелационен бе той.

Но Рашидов е уверен, че не трябва да се опълчват гилдиите, тъй като всички са български създатели и би било неточност да се отделят артисти от художници или артисти, писатели, поети.

Относно новия Закон за киното ръководителят на парламентарната Комисия по просвета и медии съобщи, че е казус такива пари да са извоювани от бюджета - 25 млн. повече от преди.

" Това допуска младежи да се употребяват от тези пари, да вършат филми. Ние вършим закон за киното поради киногилдията ", добави Вежди Рашидов.

" Някои се безпокоят, че ще има надзор на парите, ще има и бистрота на раздаването на парите. А за закона получихме поддръжка от продуценти и други кинодейци, както и от посланика на Съединени американски щати, страната на киноиндустрията ", заключи Рашидов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР