Снимка БулфотоБивш министър каза при какво условие може да настъпи

...
Снимка БулфотоБивш министър каза при какво условие може да настъпи
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Ако се стигне до предсрочни избори, много вероятно е това да се окаже краят на ГЕРБ

Снимка Булфото

Бивш министър сподели при какво изискване може да настъпи разпадът на партията на Бойко Борисов.  Ако се направи опит за сформиране на държавно управление, до една година Борисов ще се върне в ръководството. Ако се стигне до предварителни избори, доста евентуално е това да се окаже краят на ГЕРБ. "

Този разбор направи проф.  Даниел Вълчев , декан на Юридическия факултет на Софийския университет и някогашен министър на образованието.

По думите му на изборите се е случило това, че " едно раздробено и изплашено общество "  е събрало сили и е съумяло да каже, че не желае повече да бъде ръководено по този начин.

" Всеки компромис с първата по мандати  партия   ГЕРБ  е доста сложен, даже неосъществим ", акцентира той и добави, че съгласно него няма нищо трагично в това дали ще има парламентарно държавно управление, или служебно, в случай че се гледа с очакване за огромна смяна.

" Няма неприятно да се мине през едни избори, тогава би било по-лесно да се търсят обединения ", счита той и предвижда нови избори през юли, на които  ГЕРБ  да изгубят най-малко една трета от гласовете си.

Проф. Вълчев разяснява, че месеци преди изборите на 4 април  ГЕРБ  са пробвали през доближени хора в Българска социалистическа партия да приготвят огромна коалиция сред тях:

" Корнелия Нинова излезе победител в това, тъй като удържа личната си  партия  и такава коалиция  ГЕРБ -БСП се оказа невъзможна през днешния ден ".

Прогнозата му е, че предлагането за държавно управление на  ГЕРБ  ще е мимикрия, тъй като, в случай че имаше опция то да получи поддръжка,  Бойко Борисов  сам щеше да бъде предлагането за министър председател, написа dunavmost.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР