Снимка: БулфотоБих искал да успокоя всички родители, че не съществува

...
Снимка: БулфотоБих искал да успокоя всички родители, че не съществува
Коментари Харесай

Бисер Петков категоричен: Протестът срещу Националната стратегия за детето няма основание

Снимка: Булфото

Бих желал да успокоя всички родители, че не съществува нормативен документ и не се приготвя план, който да цели лишаване на децата от техните биологични родители, написа novini.bg.

Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков по мотив организирането на митинг против плана на Националната тактика за детето пред медии в Бургас, оповестиха от пресцентъра на МТСП. Категорично се опълчвам на подправените вести и спекулативните тълкования на избрани положения от план на Националната тактика за детето. Работата по този план е спряна. В този смисъл митингът против стратегическия документ няма съображение, съобщи Петков.

Министърът възрази и против популяризираните подправени вести в обществените медии, че се готви план на Закон за детето. Няма работна група, която да приготвя подобен план. Това са погрешни, подправени вести.

Истината е, че доста деца се изоставят от техните родители безусловно на улицата и страната е длъжна да се погрижи за тях като подхваща краткотрайни ограничения за протекция, сподели министър Петков. Той добави, че за 2018 година обществените служащи са предотвратили изоставянето на 1700 деца, с помощта на което те са останали в своите фамилии.

Припомняме, от няколко дни родители провеждат в обществените мрежи митинги против приемането на " Национална тактика за детето 2019-2030 година “ и измененията в Закона за протекция на детето, оповестени в " Държавен вестник ", бр.24. Протестите са планувани за на следващия ден, 11 май с начални часове от 17.00 часа, 17.30 часа и 18.00 часа. По данни на уредниците митингите ще обзет над 21 български града, измежду които София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Благоевград, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Габрово, Силистра, Шумен, Пазарджик, Враца, Хасково, Добрич.

В София митингът ще стартира в 17.30 часа пред постройката на Министерски съвет с блокиране на придвижването до Народното събрание по бул. " Цар Освободител ". Организаторите оповестиха, че имат подготвеност за продължителни протестни дейности, в случай че техните претенции не бъдат изпълнени.

Сред тях са: Отхвърляне на НСД 2019-2030г и всички промени вкарани по закона за протекция на детето оповестени в Дъждовни води Бр.24; Участие на жителите и родителите в написването на нова тактика както и по измененията по закона за протекция на детето и обществени услуги, без чуждофинансирани НПО-та и организации; Връщане на отнетите нелегално деца; Оставки на управническите постове на ДАЗД и АСП; Излизане на България от Норвежкият финансов механизъм; Финансиране на небогати фамилии, възпрепятствани да отглеждат обикновено децата си, наедно с приемните фамилии.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР