Снимка БулфотоБензиностанции във Варна държат рекорда за най-скъпите бензин А

...
Снимка БулфотоБензиностанции във Варна държат рекорда за най-скъпите бензин А
Коментари Харесай

Бензинът и дизелът най-евтини в Ботевградско, най-скъпи във Варна

Снимка Булфото

Бензиностанции във Варна държат върха за най-скъпите бензин А 95 и дизел, които се оферират у нас.  Най-евтините горива пък са в Ботевградско. Това сподели информация на  TrafficNews  в профилирания уебсайт за цените на горивата Fuelo.net.

В момента междинните цени за страната са 2,23 лева за литър бензин, 2,28 лева./л за дизел и 0,92 лева./л за пропан-бутан. Те са без смяна от близо месец.

За 1,97 лв. продават литър А 95 обособени бензиностанции в Ботевград и село Трудовец до автомагистрала „ Хемус ”. С 2 стотинки от горната страна - на второ място по евтиния, са колонки на Е-79 сред Ямбол и Елхово. Най-ниската цена в София е 2,01 лева, на 2,03 лева може да се откри гориво в Пловдив, Русе и Костинброд.

На другия полюс с изключение на Варна са Берковица, Видин и Пазарджик /2,37 лева за литър/, следвани от Мърчево /2,36лв/л/.

По най-скъпата нафта след Варна е в Берковица, Кюстендил, Мърчево и Враца /2,42 лева за литър/, до момента в който най-евтиният дизел е в Скравена и Мездра /2 лева/, следвани от Ботевград, Русе, Искрец, Елхово и София /2,02 лева./ В Ботевград, Бургас, Костинброд и София може да се откри с 1 ст. по-скъпо гориво.  

 Сравнение по градовете обаче демонстрира, че във Велико Търново междинната цена на дизела е 2,21 лева, което е със 7 ст. по-ниско от междинното за страната.

В Пловдив също е по-евтино – 2,18 лева за А95 /минус 5 ст./ и 2,22 лева за нафтата /-6 ст./.

В София цените са 2,22 лева./л бензин (-1 ст.) и 2,27 лева за литър нафта (-1 стотинка).

Най-скъпи са горивата в Кюстендил – там са над междинните цени с 2 ст. при бензина /2,25 лева./л/ и с 4 ст. при нафтата /2,32 лева за литър/.

В класацията на страните от Европейски Съюз България се подрежда на четвърто място по евтини горива. На първо е Кипър с цени от 2,11 лева./л бензин и 2,29 лева./л дизел. Второто е за Литва, където цените на горивата са надлежно 2,19 лева./л и 2,10 лева./л. Полша се подрежда на трето място - 2,22 лева./л бензин и 2,24 лева./л дизел.

На цени, близки до нашите, купуват горивата в Австрия /2,24 лева./л А95 и 2,32 лева./л дизел/, Унгария /2,27 лева бензин, 2,43 лева дизел/.

Ако пътувате за прилежащите страни, би трябвало да знаете, че в Румъния е по-скъпо –  2,42 лева бензин и 2,53 лева дизел. Същото е ситуацията и в Сърбия – надлежно 2,48 лева и 2,65 лева

В Турция обаче е по-евтино – там литър бензин е 2,09 лева, а нафтата – 1,98 лева   

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР