Снимка БулфотоБългарско гражданство ще може да се получава срещу директни

...
Снимка БулфотоБългарско гражданство ще може да се получава срещу директни
Коментари Харесай

Официално предложение: Чужди инвеститори да получат българско гражданство срещу вложени 1 милион и 20 нови работни места

Снимка Булфото

Българско поданство ще може да се получава против директни вложения за минимум 1 млн. лева и откриване на най-малко 20 нови работни места. Това плануват промени в Закона за българското поданство, импортирани от ГЕРБ и Движение за права и свободи, написа Mediapool.bg.

Възможността за така наречен " златни паспорти " в България, а и в други европейски страни, докара до доста спорни резултати. Сега депутатите се пробват да вкарат нови ограничавания и форми за надзор. Отпадат опциите за придобиване на българско поданство на съображение влагане в държавни скъпи бумаги или по контракт за доверително ръководство с лицензирана кредитна институция, както и по отношение на други планувани, само че на практика неизползваеми варианти.

Предвижда се и опцията за натурализация посредством увеличение на инвестицията до 2 млн. лева за

посочените в законопроекта разнообразни типове вложения. Предлага се и възобновяване на опцията за осъществяване на вложения по отношение на предпочитани капиталови планове в развой на осъществяване.

" Тези оферти са от директно значение за основаването на сполучлива среда за привличане,

развиване и осъществяване на предпочитани за локалната стопанска система планове, при които минималните вложения са сред 15 и 100 милиона лв., броят на новите работни места сред 15 и 150 ", показват вносителите.

Предлага се и основаването ново съображение за натурализация по отношение на директни вложения в материални активи на стойност минимум 1 млн. лева и кумулативно откриване на най-малко 20 нови работни места. Предвиждат се и нови ограничения за надзор.

В двугодишен интервал от натурализацията хората ще би трябвало да заявяват всяка смяна или липса на такава в условия по вложенията.

Във всички случаи се изисква и показване на съответни доказателства. Неизпълнението на задължението за обявление на смяна ще е съображение за анулация на натурализацията.

" С посочената смяна се изисква интензивно държание от страна на вложителите по отношение на осъществяване на отговорностите им за поддържане на техните инвестиции ", показват вносителите. С смяна в Закона за чужденците пък ще бъде регламентирано обвързване вложенията да бъдат поддържани през целия интервал на престояване.

Миналата година и държавното управление предложи промени в Закона за българското поданство.

Преди това ДАНС извърши инспекция на част от случаите на предоставено поданство против вложения. Тя докара до искане да се отнеме поданството за седем души - двама руснаци, трима египтяни, един пакистанец и един от Йордания. Те са взели паспорти, купувайки държавни скъпи бумаги. Само един от тях е запазил книжата за шест месеца, до момента в който получи паспорта си. Останалите са ги разпродали съвсем незабавно, откакто са се сдобили с документ, доказващ инвестицията.

Дори към този момент някогашният основният прокурор Сотир Цацаров в края на мандата си доближи до извода, че схемата със " златните паспорти " не работи и се разгласи за премахването ѝ.

Цацаров разяснява, че чужденците не трябва да получават паспорт единствено против вложения, тъй като " сериозните вложители имат и други законни благоприятни условия да получат поданство ".

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Усл
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР