Снимка БулфотоБългарският министър-председател Бойко Борисов се извини, че е използвал

...
Снимка БулфотоБългарският министър-председател Бойко Борисов се извини, че е използвал
Коментари Харесай

Борисов в Скопие: Извинявайте, че ви нарекох „северномакедонци“

Снимка Булфото

Българският министър-председател Бойко Борисов се извини, че е употребявал думата „ северномакедонци “ по-рано, оповестява електронното издание “МКД “, съобщи флагман.бг.

На взаимна конференция с сътрудника си Зоран Заев Борисов разясни, че става въпрос за неволна неточност. 

„ Извинете, че ви нарекох северномакедонци. Това бе моя неточност. Граждани на република Северна Македония, извинявайте, споделил съм го без да желая и не съм имал за цел да ви обидя “, означи Борисов. Той е на посещаване в Скопие, където са в ход церемониите по отбелязване на две години от подписването на Договора за добросъседство сред двете страни. 

Историческата персона на Гоце Делчев е мост сред македонския и българския народ, сподели от своя страна Зоран Заев. 

„ Радвам се на публичните начинания за решаването на разногласията сред двете страни. Вече взехме решение несъгласията за четири персони. Вярвам, че ще реализираме консенсус и за личността на Гоце Делчев. Днес поздравявам комисиите от двете страни да реализират консенсус и по този въпрос. Нека покажем и на Балканите, и на Европа, и на целия свят, че можем да решаваме разликите си с разговор, другарство и самообладание. Не инцидентно Република Северна Македония и България не престават да отдават респект на огромния Делчев дружно “, изясни той. 

Двете страни не стопират да градят другарството си и да поддържат добросъседските си връзки за богатството на двата народа и на бъдещите генерации, заключи Зоран Заев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 ас (преди 31 секунди) Рейтинг: 19613 | Одобрение: 7518 да земе да се извини и на българите за това че се прави на министър председател.  1  0 ДИВАКА (преди 2 минути) Рейтинг: 10385 | Одобрение: 1955 КУЛТУРЕН ЧОВЕК,ВЪЗПИТАН..А ДА съдебна експертиза ИЗВИНИ НА 6 МИЛИОНА БЪЛГАРИ..ЗАБРАВЯ..  Изплезване :devil:  Ухилен Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР