снимка БулфотоБългария иска повече Македония да е член на ЕС

...
снимка БулфотоБългария иска повече Македония да е член на ЕС
Коментари Харесай

Военният министър: България иска повече Македония да е член на ЕС от самите македонци

снимка Булфото

България желае повече Македония да е член на Европейски Съюз от самите македонци. Това разяснява в ефира на бТВ Красимир Каракачанов.

" Писал съм претекстовете на тогавашния президент Жельо Желев за какво България би трябвало да признае Македония за самостоятелна страна - с цел да спрем страданията на нашите сънародници там в една революция. Но 30 години не съм се уморил да дублирам, че положителните връзки сред България и Македония не могат да бъдат за сметка на българската еднаквост и достолепие, за сметка на тези българи в Македония, които назовават себе си българи и които не желаят да се съгласят с коминтерново-комунистическата теза за македонска нация ", уточни вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

" Много рядко огромните страни се преценяват с ползите на по-малките, не може няколко от европейските страни, наши сътрудници, да желаят страна членка да се откаже от своя народен интерес в интерес на страна претендент член. Такъв абсурд няма на никое място по света. Едно от изискванията да бъдеш член на Европейски Съюз е да бъдат преодолени нерешените проблеми със съседите. Ние тъкмо това желаеме. Явно България желае повече Македония да е член на Европейски Съюз от самите македонци ", добави той.

" Как може да поискаш смяна на позиция, която отбраната българския народен интерес ", учуди се той на някои апели на евродепутати и интелектуалци за преразглеждане на позицията ни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР