Снимка БулфотоАПИ търси да назначи началник на отдел Управление на

...
Снимка БулфотоАПИ търси да назначи началник на отдел Управление на
Коментари Харесай

АПИ търси IT специалист за началник на ТОЛ системата, предлага 510 лв. стартово

Снимка Булфото

АПИ търси да назначи шеф на отдел „ Управление на осведомителна система и инфраструктура ” в националното ТОЛ ръководство – другояче казано, човек, който да дава отговор за новата система за е-винетките. Критериите са повишени, а заплащането поради нужните умения и условия към претендентите, е меко казано неуместно, което повдига въпроса дали въобще някой специалист ще се съгласи да работи на сходна служба, написа флагман.бг.

Агенция „ Пътна инфраструктура ” изисква от претендентите обучение със степен „ магистър ” в областта на осведомителните технологии, не по-малко от 4-годишен стаж или най-малък професионален сан: III младши, а предлага стартова заплата от 510 лева Това е в случай, че позицията е оповестена за София, където заплатите в IT бранша даже на най-ниско равнище стартират от 2000 лева месечно. А работата във въпросния отдел на държавната организация е в пъти по-отговорна.

Обявата за работа е оповестена на 28 декември м.г., като в описанието и е разказано, че съвършеният претендент би трябвало да има положителни знания по Linux, Windows, SQL, MS Office и други Той/тя би трябвало да е добре осведомен и със следните нормативни актове - КТ, ЗДСл, Закон за обществените поръчки, ЗФУКПС, ЗА, Правилник за структурата, активността и организацията на работа на АПИ, „Задгранични паспорти" (отдел на МВР), Вътрешни правила за работа в организацията, Вътрешните правила за реда и организацията на документооборота в АПИ, Кодекс за държание на чиновниците в АПИ, Системна архитектура и хардуерна инфраструктура на решението, ITIL V3 и по-висока, тактика за поддръжка на системата на КАПШ, тактики за събиране на такси и правоприлагане, тактика за обслужване на клиенти.



Длъжността на новия шеф ще е да „ ръководи и координира дейностите по техническа употреба и дейностите по поддръжката, свързани с целия програмен продукт и хардуер на Електронната система за събиране на таксите за прилагане на РПМ, което значи – КпС, WAN, ЦД, мобилно приложение, ТСО, МПО, МПЕ, ПЦС, КЦ, ОМС, БД, както и подсистемите като Управление на ИТ услуги /ITSM/, принадлежности за внедряване и наблюдаване ”. Това е сериозен набор от знания, които вършат оповестеното заплащане меко казано смешно, разясняват хора от сектора.

Обявата е годна 10 дни след обявата и. Това значи, че тя действително към този момент е изтекла, само че все пак продължава да стои в най-големия уебсайт за разгласи за работа, както и на формалния уебсайт на организацията.  Може би е време държавните организации в страната да вземат образец от частния бранш при назначението на нови фрагменти на значими длъжности.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР