снимка БулфотоАПИ апелира към шоьфорите да тръгват на път само

...
снимка БулфотоАПИ апелира към шоьфорите да тръгват на път само
Коментари Харесай

АПИ с апел към шофьорите: Тръгвайте с готови за зимни условия автомобили

снимка Булфото

АПИ моли към шоьфорите да потеглят на път единствено с готови за зимни условия коли, заради очакваното захлаждане и прекосяването на дъжда в сняг, съобщи.

Утре в 12 области – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Пазарджик и Благоевград, е избран жълт код за евентуално рисково време за мощен вятър, като за областите Перник, София-град и Софийска предизвестието е снежната завивка да доближи 10 см.
Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и подхващат обработка на настилките против хлъзгавост и замръзване. Машините на пътноподдържащите компании са в цялостна готовност за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид.

За повишение сигурността на придвижване, в случай че метеорологичните условия го изискват, е допустимо затваряне на избрани сектори за разчистване и култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР